Nutellás Palacsinta Tejszínhabbal

Így készül a házi vegán nutella

2021. június 08. - nutpal

Az édesszáj árnyoldalaitól - főként az egészségkárosító hatásaitól - való rettegést csökkenthetjük egy roppant könnyű és élvezetes változtatással: ha mi magunk készítjük el házilag a nutellát vegán változatban.

vegan_nutella.png
A törökmogyoró és a minőségi kakaó megmarad a házi változatban is, viszont a cukor helyett a természetes édesítőket részesítjük előnyben, mint például az aszalt datolya és a datolya szirup.

Hozzávalók

  • 200 g törökmogyoró
  • 40 g cukrozatlan kakaópor
  • 60 ml datolyaszirup (lehet agave vagy juharszirup is) 
  • 8 db datolya
  • 80 ml növényi tej
  • 15 ml kókusz olaj
  • 1 kk vanília őrlemény
  • 1/2 kk só


Elkészítés


1. Helyezd a törökmogyorót egy sütőpapírra és tedd 180 fokos sütőbe 8-10 percere. Amikor elkezd illatozni és a láthatóan megreped, meglazul rajta a barna hártya szerű héj, akkor van készen. Tedd egy tálba és várd meg amíg kihűl.

A kihűlt mogyorót kézzel dörzsöld egymáshoz, hogy a barna héj lejöjjön.

2. A mogyorót tedd egy késes robotgépbe, vagy strapabíró aprítóba és körülbelül 5-6 perc alatt készíts belőle mogyoróvajat. Ha kiülne az oldalára, akkor állítsd le, kapard vissza a tálba és addig aprítsd, amíg szinte folyékony, zsíros állaga nem lesz.

3. Add hozzá a többi hozzávalót és dolgozd össze alaposan. Ez további 2-3 perc lesz. Kóstold meg, és ízlés szerintt adj hozzá még egy kis datolyaszirupot, majd újra dolgozd össze.

4. Tedd bele egy csinos üvegbe és hűtőben 1 hónapig tárolhatod.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nutellaspalacsintatejszinhabbal.blog.hu/api/trackback/id/tr5416585986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása