A chia mag magas rosttartalma mellett kiváló növényi fehérjeforrás, kalcium és vastartalma is kiemelkedő.
Hozzávalók 5-6 palacsintához:
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 1,5 evőkanál chia mag
- 300 ml tej (vagy növényi tej)
- csipet só
- a sütéshez kókuszolaj
Az öntethez:
- 0,5 tasak vaníliás pudingpor
- 1-2 ek. eritrit
- 2 dl tej (vagy növényi tej)
- 100 g gyümölcs (eper vagy málna)
A száraz hozzávalókat keverjük el először, majd a tojást adjuk hozzá és végül fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, amíg csomómentes masszát kapunk. Pár percig hagyjuk állni. A magok több nedvességet vesznek fel, így a folyadékot pótolnunk kell kicsit. Forró serpenyőben egy kevés kókuszolajon kisütjük a palacsintákat.
Az öntethez elkészítjük a pudingot, majd amikor kész, hozzákeverjük a gyümölcsöket is és még melegen a palacsintákra öntjük.