Nutellás Palacsinta Tejszínhabbal

A tökéletes palacsinta recept

2020. december 18. - nutpal

Elő- és elkészítési idő

5 + 30 perc

Mennyiség

4 főre / 12 db

Kalória

~1032 kcal összesen
~86 kcal/db

Allergének

  • Glutén
  • Tej és tejszármazékok
  • Tojás

 Nehézségi szint

egyszerű

thin-pancakes-plate-wooden-background-close-up_78677-176.jpg

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 450 ml tej
  • 100 ml ásványvíz
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 dl étolaj


Elkészítés

  1. Felütjük a tojásokat, felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
  2. Apránként hígítjuk a tejjel és a vízzel, csipet sóval ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk az olajat.
  4. Forró serpenyőbe öntünk annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta, majd mindkét oldalát megsütjük.


Elkészítési tipp

A palacsintát tölthetjük mogyorókrémmel, túróval, lekvárral vagy pudinggal.


Ételallergia tipp


Gluténérzékenyek használhatnak
növényi liszteket:


Laktózérzékenyek használhatnak növényi tejeket:
  • kókuszliszt
  • rizsliszt
  • zabpehelyliszt
  • mandulaliszt
  • gesztenyeliszt
  • kókusztej
  • rizstej
  • zabtej
  • mandulatej
  • szójatej 



A bejegyzés trackback címe:

https://nutellaspalacsintatejszinhabbal.blog.hu/api/trackback/id/tr7016350250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása