A cukrot manapság egyre többen mellőzik étrendjükből. Sokan az egészségük megőrzése miatt, sokan pedig cukorbetegségükből adódóan. A lényeg, hogy a finom ízek így sem maradnak el, és számtalan cukormentes megoldás áll rendelkezésünkre a palacsinta ízesítését illetően.
Hozzávalók 7-8 palacsintához:
- 150 g zabpehelyliszt
- 200 ml tej (vagy növényi tej)
- 1 db nagyobb alma
- 2 db tojás
- ízlés szerint fahéj
- ízlés szerint édesítő
- 1 kiskanál sütőpor
Elkészítés
- Az almát hámozd meg, magozd ki és darabold fel.
- Tedd az összes hozzávalót turmixgépbe és keverd össze.
- Serpenyőbe önts kis adagokat a tésztából és süsd aranybarnára.
Magában is finom, de ehető diabetikus lekvárral, cukormentes mogyorókrémmel vagy diabetikus desszert öntetekkel.