Ebben a receptben egy igazi ínyencséget mutatok be: a Nutellával töltött amerikai palacsintát.
Elsőre talán bonyolultnak hangzik, de valójában könnyedén elkészíthető és ami ennél is fontosabb: a végeredmény minden erőfeszítést megér.
Hozzávalók 6-7 közepes méretű palacsintához
- 130 g búzaliszt
- 2 evőkanál cukor
- 2 kiskanál sütőpor
- 1 csipet sót
- 1.5 dl tej
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 1 nagyobb méretű tojás
- 130 g Nutella
- főzőspray
Elkészítés
1. Keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy tálban. Egy nagyobb tálban keverd össze a tejet, a vajat és a tojást, majd habverővel addig dolozd össze, amíg teljesen össze nem áll. Add hozzá a száraz hozzávalókat és keverd össze - de ügyelj arra, hogy ne keverd túl! Néhány csomó rendben van.
2. Helyezd a Nutellát egy habzsákba, majd vágd le a végét egy közepes méretű lyukat létrehozva.
3. Melegíts meg egy serpenyőt közepes lángon és fújd be főzőspray-vel. Egy palacsintához szükséges tésztamennyiség felét öntsd a serpenyőre. Kenj egy "Nutella-gyűrűt" a palacsinta közepére, majd tegyél még egy kis tésztát közvetlenül a Nutella tetejére. Ne használj túl sokat, csak annyit, hogy a Nutella teljes felületét tészta borítsa. Egy kisebb domb fog keletkezni, de ez később ellaposodik.
4. Süsd a palacsintát, amíg az egész felületen buborékok nem jelennek meg, és az alja aranybarna lesz. Fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz. Tedd a palacsintát egy tányérra vagy rácsra, és folytasd a többi tésztával.
5. Pakold őket egymásra és élvezd! Ezek az ízek rendkívül finomak eperrel tálalva.